lauantai 7. maaliskuuta 2015

Hemmottelen

Työmatkoihimme tulee toisinaan viivästyksiä ja silloin normaalin 29 minuutin sijaan junamatka Jokelasta Pasilaan voi kestää kaksikin tuntia...
Tällainen päivä oli tällä viikolla tiistaina ja kun itse olin onnekkaana kotitoimistolla, niin päätin hemmotella töistäpalaavaa miestäni leipomalla jotain...

mascarpone-puolukkapiirakka
Löysin ihanan näköisen ohjeen k-ruoka.fi -sivustolta... Siitä sitten toteuttamaan...

Mascarpone-puolukkapiirakka
Pohja
125 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 prk (250 g) mascarponea
1 prk (250 g) rahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
400 g (7-8 dl) pakastepuolukoita
Valmistus
1) Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk. 30cm). Siirrä vuoka jääkaappiin.
2) Sekoita täytteen ainekset keskenään.
3) Nostele täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
4) Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 55 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä. Jos käytät tuoreita puolukoita, lyhennä hieman paistoaikaa.
mascarpone-puolukkapiirakka
piirakka ennen uunia

mascarpone-puolukkapiirakka
piirakka uunista otettuna... ja poltin käden uunin seinään ;)


Suosittelen - helppoa ja erittäin hyvää.... seuraavaksi teen tuon mustikoista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit - ihanaa, jos jätit käynnistäsi viestin :)